Den Vattentäta, Varma och Komfortabla Allväderstöveln

Dock Boots passar i dagligt bruk i lekparken, i skolan, skogen, på fjället och för andra utomhusaktiviteter hela året. Perfekt till både barn och vuxna.


Dock Boot är ursprungligen ett norskt märke som funnits sedan 2005. 

I dessa två videos från våra norska kollegor kan du få mer information om Dock Boot. 

Hur är Dock Boots uppbyggda?

Ytterdel

Den yttre delen består av neopren och delvis täckt med naturgummi för ökad hållbarhet.

Neopren är ett syntetiskt gummimaterial. Materialets formella namn är klorbutadiengummi. Varumärket Neopren tillhör det amerikanska företaget DuPont. Det marknadsfördes ursprungligen under varumärket Duprene. Materialet används vid dykning, både i våta och torra dräkter. Materialet är vattentätt, stötdämpande, värmeisolerande och oljebeständigt.

Innerdel

Den inre delen består delvis av neopren och delvis av fleecefoder.

Fleece har några av de bästa egenskaperna hos ull och är i stort sett oöverträffad i isoleringsegenskaper på grund av dess höga luftinnehåll (endast luft kan isolera värme). Kombinationen av neopren och fleece gör innerdelen Hydrofob, vilket innebär att den stöter bort vatten och därmed torkar mycket snabbt och är värmeisolerande även när det är vått. Materialen kan bara absorbera cirka 1% av sin vikt i vatten och kan andas, dvs är svettransporterande. Svett transporteras snabbt till ytan och avdunstar. Innerdelen är lätt att underhålla och tvätta. Materialen är också väldigt lätta rent viktmässigt.